Mogen we onze Rhodesian ridgeback Liguni even voorstellen?

Een veelzijdig karakter

Mijn eerste pronkrug Liguni is een volwassen Rhodesian Ridgeback teefje. De voorbije jaren heb ik haar eigenzinnige karakter zien groeien en ik ondervind nog elke dag hoe de specifieke karaktertrekken van dit bijzondere hondenras zich uiten. Van typische koppigheid tot een enthousiaste High 5 of zelfs een High 10 voor een snoepje. Op wandeling is mijn trouwe viervoeter altijd in jacht modus, maar ze kan thuis evengoed languit liggen genieten voor de warme kachel, in het zonnetje of op de zachte zetel.

Part of the family

Typerend voor een Rhodesian Ridgeback is de onvoorwaardelijke trouw aan de familie. Ook Liguni wil, moet en zal deel uitmaken van het gezin. Als je zegt dat je een hond bezit, dan bekijkt je Ridgeback dat waarschijnlijk net iets anders. Hij/Zij bezit jou! Ook jouw eigendommen beschouwen Ridgebacks als hun eigendom. Net daarom zijn Rhodesische Ridgebacks of Leeuwhonden uitstekende waakhonden. Ze blaffen bovendien enkel als het nodig is.
Bezint eer ge begint

Ridgebacks zijn zeker geen beginnershonden. Het zijn individualistische honden die graag hun eigen zin doen en dat maakt trainen en oefeningen niet altijd even gemakkelijk. Ze hebben niet altijd dezelfde mening als hun baasje, zijn groot, intelligent, sociaal en erg onafhankelijk. Net die sterke wil maakt deze leeuwhonden zo interessant, maar ook enigszins uitdagend.

Liguni’s karakter

Liguni mag elke dag mee naar mijn werk. Doordat ze in onze bouwmaterialen handel voortdurend in contact komt met andere mensen, is ze bijzonder sociaal. Ik weet ook dat ik haar volledig kan vertrouwen in de buurt van andere honden en kindjes. Ze vergeet in al haar enthousiasme wel eens dat ze een groot ras is, maar compenseert dat meteen met haar zachtaardige karakter.

Precies daarom heb ik besloten dat Liguni de perfecte Rhodesian Ridgeback is om nestjes mee te kweken. Op kleinschalige en familiale basis uiteraard, helemaal volgens de regels van de kunst en de richtlijnen van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus.